<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

26 Ιαν 2013

Πίλινγκ την την κυτταρίτιδα


Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα του δέρματος που εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες, αλλά δεν παύει να ταλαιπωρεί και πολλούς άντρες. Στις γυναίκες εντοπίζεται, συνήθως, στους μηρούς, στους γλουτούς, στο εσωτερικό των μπράτσων, στο στομάχι, στην κοιλιά και στις γάμπες, ενώ στους άνδρες εμφανίζεται κυρίως στην κοιλιακή χώρα, στον αυχένα, στην περιοχή των μπράτσων και στην έσω επιφάνεια των μηρών.
Η κυτταρίτιδα προκαλείται κυρίως από μειωμένη φυσική δραστηριότητα, κληρονομικότητα, διαταραγμένη περιφερική κυκλοφορία, ορμονικές διαταραχές, παχυσαρκία, κακή διατροφή, κάπνισμα, συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, δυσκοιλιότητα
Η καφεΐνη είναι ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το παρακάτω  πίλινγκ με καφέ θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε.

Υλικά
  • 10-12 μεζούρες κατακάθι καφέ φίλτρου (οτιδήποτε καφέ)
  • 2 φακελάκια πράσινο τσάι
  • 2-3 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κάψουλες βιταμίνης Ε
  • διαφανή μεμβράνη

Παρασκευή
Ανοίξτε τα φακελάκια του τσαγιού με ένα ψαλίδι και ρίξτε τα  σε ένα μπολ μαζί με τον καφέ. Κατόπιν προσθέστε σιγά - σιγά το βραστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να έχετε μια ημίρρευστη πάστα. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο ακόμα νερό και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. 
Μουσκέψτε τις βιταμίνες Ε σε λίγο νερό για να μπορέσετε να τις αδειάσετε εύκολα. Προσθέστε στο μείγμα το λάδι και τη βιταμίνη Ε και ανακατέψτε.
Χρήση
Καλό είναι να μπείτε στην μπανιέρα. Απλώστε το πίλινγκ στις περιοχές που θέλετε κάνοντας ένα κυκλικό μασάζ, αρχίζοντας από κάτω και ανεβαίνοντας προς τα πάνω, ώστε να ενισχύσετε τη ροή του αίματος στην περιοχή. Το μασάζ, δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο, το ζητούμενο είναι να κοκκινίσει χωρίς να κακοποιήσετε το μέρος του σώματος που τρίβετε.
Τυλίξτε τις περιοχές που έχετε βάλει το πίλινγκ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την για 20-30 λεπτά, μετά πλυθείτε και βάλτε κρέμα ή γαλάκτωμα σώματος. Αν είναι να βγείτε έξω βάλτε αντηλιακή στα σημεία που βλέπει ο ήλιος.
Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε 2 φορές την εβδομάδα.