<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

22 Μαρ 2013

Σπιτική Κεραλοιφή


Η γνήσια φυσική κεραλοιφή  θεωρείται ένα από τα  πιο θαυματουργά φυσικά σκευάσματα.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κεραλοιφης. Άλλες ειναι με βάμματα (αλκοόλη με διάφορα βότανα) άλλες με αιθέρια έλαια,και άλλες με φυσικές πρώτες ύλες όπως η μαστίχα ,το μέλι και άλλα.

Εάν την κεραλοιφή την προορίζουμε για εγκαύματα ή ευαίσθητες επιδερμίδες πχ μωρά, πληρωμένες θηλές από θηλασμό, δεν χρησιμοποιούμε τίποτα. Παρασκευάζουμε την αυθεντική φυσική κεραλοιφή.


ΥΛΙΚΑ
150
ml καλό ελαιόλαδο κατά προτίμηση βιολογικό ή βαλσαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού αγνό κερί μέλισσας καθαρό. (χωρίς υπολείμματα)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Λιώνουμε το κερί
 σε μπεν -μαρι , προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Ανακατεύουμε και για λίγο και κατεβάζουμε από την φωτιά. με ένα μιξεράκι χειρός (του φραπέ) σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε για 3 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε γυάλινα βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το καλοκαίρι  τη συντηρούμε σο ψυγείο.

Η κλασική συνταγή είναι ιδανική για μωρά ,συγκάματα, ελαφριά εγκαύματα
 ,σκασμένα χείλη, τραχιά δέρματα (αγκώνες. γόνατα) πληγές από θηλασμό και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Οτι καλύτερο για την πρόληψη ραβδώσεων (ραγάδες) κατα την εγυμοσύνη.

Μια ακόμα συνταγή κεραλοιφής είναι :

ΥΛΙΚΑ
20
ml βάμμα πρόπολης .
30
gr. κερί.
60
ml καλό λάδι ή βαλσαμόλαδο.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Λιώνουμε σε μπεν -μαρι το κερί μαζί με το λάδι. Μόλις λιώσει το κερί, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε για 3
 λεπτά με μιξερακι χειρός (του καφέ).  
στην συνέχεια αφού το μείγμα έχει γίνει χλιαρό (ποτέ καυτό) προσθέτουμε το βάμμα πρόπολης σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά .
 Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό .Αν μας βγει ''σφιχτό'' προσθέτουμε λίγο λάδι. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή κεραλοιφής είναι ιδανική για σημάδια που έχουν επουλωθεί ,σπυράκια ,δερματικές μολύνσεις που δεν έχουν έλκη (πληγές).