<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

10 Οκτ 2013

Κακάο και καφές για μια υπέροχη μάσκα προσώπου



Το πρόσωπο σας είναι ο καθρέφτης σας, γι’ αυτό και πρέπει να το φροντίζετε και να το προσέχετε συνεχώς, προσφέροντας του συχνή θρέψη και περιποίηση. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη μάσκα προσώπου με βασικά συστατικά τον καφέ και το κακάο, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, η οποία βοηθά τις άτονες επιδερμίδες, δίνει λάμψη και καταπολέμα το πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών.
Επίσης, τα φυσικά έλαια του καφέ βοηθούν και στον καθαρισμό του δέρματος, προσφέροντας του ανανέωση και ζωντάνια. Τέλος, τόσο ο καφές όσο και το κακάο έχουν πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα ο καφές τονώνει, ενυδατώνει και επαναφέρει στο δέρμα την σφριγηλότιτα του, το κακάο απαλύνει την επιδερμίδα και το γάλα έχει αντιμικροβιακές και καθαριστικές ιδιότητες.
·         Υλικά:
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ εσπρέσο
- 8 κουταλιές της σούπας από κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, γάλα καρύδας) ή για πιο σφιχτή μάσκα ένα αυγό ή αν έχετε αφυδατωμένο πρόσωπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαια όπως ελαιόλαδο, παρθένο λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι για ξηρή επιδερμίδα ή χυμό λεμονιού για λιπαρή επιδερμίδα
·         Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε σε ένα μπολ τον καφέ και το κακάο και ανακατέψτε τα. Στη συνέχεια βάλτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή το αυγό ή τα έλαια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, βάλτε το μέλι ή το χυμό και ανακατέψτε ξανά. Η μάσκα σας είναι έτοιμη για χρήση.
·         Τρόπος εφαρμογής

Καθαρίστε το πρόσωπο σας και προσέξτε να είναι στεγνό. Στη συνέχεια απλώστε την στο πρόσωπο σας και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει, πάρτε μια βρεγμένη πετσέτα για να απομακρύνετε απαλά τη μάσκα από το πρόσωπο σας.