<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

10 Οκτ 2013

Φυσική μάσκα για μείωση της λιπαρότητας των μαλλιών



Η φύση και η κουζίνα αποτελούν τις βασικές πήγες για πρώτες ύλες καλλυντικών προϊόντων. 
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις φυσικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων και μειώστε τη λιπαρότητα των μαλλιών σας, φτιάχνοντας μόνη σας μια απλή αλλά θαυματουργή μάσκα μαλλιών.

Η συγκεκριμένη μάσκα εκμεταλλεύεται τη λακτόζη και το ασβέστιο που περιέχει το γιαούρτι, προσφέροντας απλόχερα τις αντιγηραντικές του ιδιότητες που βοηθούν στην αποκατάσταση, την ενυδάτωση και την αύξηση της στιλπνότητας των ταλαιπωρημένων μαλλιών, εξισορροπώντας παράλληλα τη λιπαρότητα και καταπολεμώντας το φριζάρισμα.

Από την άλλη, η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ένζυμα, μεταλλικά άλατα, λιπίδια και λεκιθίνη, ενώ γνωστή για τις επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. 

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνες της ομάδας Β, φλαβονοειδή και κιτρικό οξύ και φημίζεται για τις αντισηπτικές, αποτοξινωτικές και καθαριστικές του ιδιότητες και για το ότι ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα.

Τέλος, το αιθέριο έλαιο του δυόσμου είναι χαλαρωτικό, καταπραϋντικό και ελέγχει τις λιπαρές εκκρίσεις από το τριχωτό της κεφαλής.

  • Θα χρειαστείτε:
- 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο δυόσμου
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 5 κουταλιές βρώμη
- 1 γιαούρτι βιολογικό με χαμηλά λιπαρά

  • Τρόπος παρασκευής:
Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

  • Τρόπος εφαρμογής:
Πάρτε μια ποσότητα από τη μάσκα και απλώστε τη στο τριχωτό της κεφαλής σας κάνοντας μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις και επιμένοντας στους κροτάφους και στη κορυφή του κεφαλιού. Στη συνέχεια τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 45 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα θα δείτε πολύ μεγάλη διαφορά, από τη δεύτερη κιόλας χρήση.