<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

2 Ιαν 2015

Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα με λάδι καρύδας!



Αν πρόκειται να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα, το λάδι καρύδας είναι το τέλειο προιόν για να ξεκινήσετε.
Το λάδι καρύδας είναι ένα βασικό συστατικό στις σπιτικές οδοντόκρεμες γιατί είναι ένα ισχυρό,
φυσικό αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό και σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια στο στόμα σας, ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για τα ούλα και το βούρτσισμα τακτικά με αυτό μπορεί να εξαλείψει την αιμορραγία και τον πόνο στα ούλα. Σκοτώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την ουλίτιδα και αν έχετε ουλίτιδα, κάντε μασάζ με λίγο λάδι καρύδας στα ούλα σας τακτικά, εκτός από τη χρήση της οδοντόκρεμας.

Ένα άλλο βασικό συστατικό σε σπιτικές οδοντόκρεμες είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για δύο λόγους. Πρώτον, είναι ήπια λειαντική και παρέχει ένα απαλό καθαρισμό. Δεύτερον, είναι αλκαλική. Όντας αλκαλική, η μαγειρική σόδα μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα στο στόμα που είναι συχνά η αιτία της φθοράς των δοντιών. Η μαγειρική σόδα απορροφά τις οσμές.


Για να κάνετε τη δική σας οδοντόκρεμα, απλά χρησιμοποιήστε μια αναλογία 

50/50 λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα. 

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο, όπως μέντα ή δυόσμο, για τη γεύση και ένα κομμάτι της stevia χωρίς ζάχαρη. Αφού αναμίξετε τα υλικά, κρατήστε το μείγμα σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι. Το μείγμα δεν πρέπει να μπει στο ψυγείο γιατί το λάδι καρύδας είναι αντιβακτηριδιακό, αντιικό και αντιμυκητιακό, αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει την οδοντόβουρτσά σας καθαρή και υγιεινή για πολύ καιρό.