Θεραπεία της άνοιξης από αιθέρια έλαια λουλουδιών (ΛΟΥΛΟΥΔΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τα λουλούδια και τα βότανα έχουν παίξει ζωτικό ρόλο στην παραδοσιακή ιατρική και κοσμετολογία. Τα αρώματα των λουλουδιών διεισδύουν με μαγικό τρόπο στον συναισθηματικό μας κόσμο και μας προσφέρουν ψυχική ευεξία και χαλάρωση, ενώ τα αιθέρια έλαια που παίρνουμε από τα άνθη, τα φύλλα, και τους καρπούς τους έχουν ευεργετικό χαρακτήρα για την επιδερμίδα μας.
Η ΛΟΥΛΟΥΔΟΘΕΡΑΠΕΙΑ έχει δανειστεί τα πιο όμορφα στολίδια της Άνοιξης για να ανθίσει την επιδερμίδα μας ακριβώς όπως ανθίζουν το γιασεμί, ο κρίνος , η παπαρούνα, η τριανταφυλλιά και ο ηλίανθος.
Προσφέρει λάμψη, ενυδάτωση, αναζωογόνηση στην επιδερμίδα και προπάντων ψυχική χαλάρωση και ευεξία.
SPA ΛΟΥΛΟΥΔΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
1) Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε SPA.
2) Ανάψτε κεριά και βαλτέ απαλή μουσική από ήχους της φύσης.
.3) Γεμίστε την μπανιέρα σας με αχνιστό νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, κρίνου ή χαμομηλιού.
.4) Ρίξτε μέσα στην μπανιέρα ροζ ή κόκκινα ροδοπέταλα.
.5)Τέλος προσθέστε ένα μαξιλάρι μπάνιου και αν δεν έχετε ειδικό τότε βάλτε ένα κανονικό μαξιλάρι μέσα σε ένα αδιάβροχο κάλυμμα στο σημείο του αυχένα.
6) Έχετε έτοιμα τα υλικά για την θεραπεία του προσώπου δίπλα σας σε ένα μικρό τραπεζάκι από ξύλο, και μαζί βάλτε ένα ποτήρι κρύο νερό με μια λεπτή φέτα λεμόνι (ανά 5 λεπτά θα πίνετε λίγο δροσερό νερό για τόνωση και ενυδάτωση).
7) Μπείτε μέσα…Κλείστε τα μάτια…Χαλαρώστε……
Σε 5 λεπτά αφού οι αρωματικοί υδρατμοί θα έχουν μαλακώσει την επιδερμίδα σας, πιείτε λίγο νερό και ξεκινήστε την λουλουδοθεραπεία του προσώπου……..
Η διάθεση σας θα αλλάξει κατευθείαν!
1)  PEELING: Μια κουταλιά της σούπας ροδόνερο + μια κουταλιά κόκκους βρώμης. Αφήνετε τους κόκκους βρώμης να ποτιστούν με το ροδόνερο όση ώρα είστε στην μπανιέρα. Πάρτε το μείγμα και κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο για 4 λεπτά. Ξεπλείνετε με το αρωματισμένο νερό της μπανιέρας και πιείτε πάλι λίγο νερό.
2) ΚΟΜΠΡΕΣΑ: Ζεστό τσάι χαμομηλιού. Κάνουμε ζεστές κομπρέσες χαμομηλιού στο πρόσωπο για 4 λεπτά για να τονώσουμε την κυκλοφορία και να βοηθήσουμε στην καλύτερη διείσδυση της μάσκας. Δεν ξεπλένουμε. Πίνουμε λίγο νερό.
3) ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ: Μια κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο + 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γιασεμί + 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι ηλίανθου. Απλώνουμε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα στο πρόσωπο και στο λαιμό μας. Το αφήνουμε 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και πίνουμε το υπόλοιπο λεμονόνερο.
Βγαίνουμε από την μπανιέρα και τυλιγόμαστε με ένα χοντρό βαμβακερό μπουρνούζι. Το καλύτερο μετά από αυτήν τη θεραπεία είναι ένας βαθύς ύπνος…
πηγη
http://spanos.gr/