<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

25 Φεβ 2016

Συνταγές με βότανα για τα Μαλλιά!


Το ιπποφαές (ίππος+φαός=φως) απέκτησε το όνομά του, όταν παρατηρήθηκε ότι τα τραυματισμένα άλογα του Μ. Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ανατολή, ανάρρωναν γρήγορα και το τρίχωμα τους αποκτούσε έντονο, λαμπερό χρώμα. Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί επιστήμονες το κατατάσσουν στη πρώτη δεκάδα των πιο θεραπευτικών φυτών στο κόσμο. Αξίζει κάποιος να δοκιμάσει το ιπποφαές σα συμπλήρωμα διατροφής και να σχηματίσει τη δική του άποψη σχετικά με το πρόβλημά του.
1) Βράζουμε φύλλα καρυδιάς και λούζουμε τα μαλλιά με το αφέψημα. Σταματά τηντριχόπτωση, είναι θαυμάσιο τονωτικό των μαλλιών και τους δίνει λάμψη. Επίσης τα μαυρίζει, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν όσες δεν το θέλουν.
2) Ο συνδυασμός καστανιάς ή δάφνης και καρυδιάς έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Παίρνουμε 50 γρ συνολικά απ’ τον φλοιό των κορμών των δύο αυτών δέντρων και 30 γρ συνολικά απ’ τα φύλλα τους. Τα βράζουμε όλα μαζί για δέκα λεπτά με δυο ποτήρια νερό και μετά τα αφήνουμε να μουσκέψουν άλλα δέκα λεπτά. Ύστερα, τα στίβουμε σ’ ένα τουλπάνι να βγάλουν τις ουσίες τους. Μ’ αυτό το πυκνό αφέψημα, τρίβουμε γερά τις ρίζες των μαλλιών κάθε βράδυ κι αν είναι δυνατόν και το πρωί.
3) Άλλο θαυμάσιο φάρμακο για την τριχόπτωση και το δυνάμωμα των μαλλιών είναι το εξής αφέψημα: βράζουμε αρκετή ώρα μέσα σε μαύρο κρασί, αρκετά κυπαρισσόμηλα. Με το αφέψημα αυτό, κάνουμε μασάζ σης ρίζες των μαλλιών, πρωί και βράδυ.
4) Κόβουμε φέτες μήλα με τη φλούδα τους, τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κονιάκ. Τις αφήνουμε να βράσουν και μετά τις στίβουμε σ’ ένα τουλπάνι να βγάλουν τις ουσίες τους. Ένα γερό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών το βράδυ κι αν είναι δυνατόν και το πρωί, σταματά την τριχόπτωση και δυναμώνει τα μαλλιά.
5) Βράζουμε για μισή ώρα σ’ ένα λίτρο νερό 50 ρ άνθη και φυλλαράκια δεντρολίβανου. Με το αφέψημα αυτό λούζουμε τα μαλλιά και κάνουμε μασάζ στις ρίζες. Τους δίνει λάμψη και ζωηρεύει το χρώμα.
Το μασάζ με όλα τα παραπάνω αφεψήματα πρέπει να τα συνεχίσουμε για πολλές μέρες.
6) Ωφελεί πολύ στην τριχόπτωση και μάλιστα την προλαβαίνει, το λάχανο, ειδικά όταν τρώγεται ωμό.
7) Επίσης πρέπει να τρώμε ωμά μήλα. Είναι ωφέλιμα για τα μαλλιά.
8) Βράζουμε 100 γρ φύλλα ξερά από πολυτρίχι σ’ ένα λίτρο νερό και με το αφέψημα αυτό λούζουμε τα μαλλιά. Όχι μόνο σταματά την τριχόπτωση, αλλά και εξαφανίζει την πιτυρίδα. Χρειάζεται συχνό λούσιμο.
9) Βράζουμε αρκετό φασκόμηλο και με το δυνατό αφέψημα λούζουμε τα μαλλιά, κάνοντας συγχρόνως δυνατό μασάζ στις ρίζες. Είναι κι αυτό εξαιρετικά τονωτικό και σταματά την τριχόπτωση.
10) Βράζουμε γι’ αρκετή ώρα τσουκνίδα, μέχρι να μείνουν δυο ποτήρια νερό. ‘Οταν κρυώσει, το σουρώνουμε, του ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ένα κρόκο αυγού και τα δουλεύουμε μαζί .Μ΄αυτό το μείγμα, κάνουμε μια γερή εντριβή στις ρίζες, στο δέρμα του κεφαλιού και στα μαλλιά. Αφού τελειώσει η εντριβή, τυλίγουμε το κεφάλι με μια πετσέτα διαποτισμένη με ζεστό νερό (όσο ζεστό μπορούμε ν’ ανεχθούμε). Σκεπάζουμε τπν πετσέτα με αδιάβροχο ύφασμα. Μετά από ένα τέταρτο, ξεπλένουμε τα μαλλιά.
11) Βράζουμε γι’ αρκετή ώρα 50 γρ ρίζα βούρλου, μέχρι να μείνουν δυο ποτήρια νερό. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε στο αφέψημα ένα κρόκο αυγού και λίγο λάδι, ή καλύτερα λίγο ρετσινόλαδο. Τα δουλεύουμε όλα μαζί. Μ» αυτό το μείγμα, κάνουμε μια γερή εντριβή στο δέρμα του κεφαλιού και στα μαλλιά και τα κρατάμε τυλιγμένα καμιά ώρα με καυτές πετσέτες. Μετά τα πλένουμε μ’ ελαφρύ σαμπουάν.
12) Για την κασίδα, βράζουμε φύλλα του φυτού, που είναι γνωστό με τα ονόματα πλατομαντήλες, πλατομαντηλίδες και κολλητσίδες και με το αφέψημα πλένουμε το άρρωστο μέρος.
13) Εξαίρετο φάρμακο για τον τριχοφάγο είναι το εξής: παίρνουμε 200 γρ ρίζες από σφερδούκλια και τις κοπανάμε καλά, μέχρι να γίνουν πολτός. Μέσα στον πολτό, ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού ή δύο (όσο χρειάζεται για να γίνει μια αρκετά πηχτή αλοιφή) και τα δουλεύουμε, ώστε ν’ αναμιχθούν καλά. Μ’ αυτό το μείγμα, αλείφουμε το άρρωστο μέρος του κεφαλιού και το σκεπάζουμε μ’ ένα κομμάτι κερόχαρτο, που το δένουμε μ’ έναν επίδεσμο για να μη μας φύγει στον ύπνο. Το επαναλαμβάνουμε όσες νύχτες χρειαστεί. Κατά πάσα πιθανότητα,μετά από δεκαπέντε μέρες, θα ξαναφυτρώσουν μαλλιά
Παρατήρησις: Προσοχή, τα βότανα δεν αντικαθιστούν την φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας. Για οποιαδήποτε πρόβλημα έχετε με τα μαλλιά σας και την επιδερμίδα του κεφαλιού σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.
Παραπάνω παρουσιάσαμε ορισμένα βότανα και διάφορα χαρακτηριστικά τους. Για τη σωστή χρήση τους ρωτήστε κάποιον ειδικό.

Το είδα: www.lakonika-proionta.gr