<Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΈΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ ΕΊΝΑΙ ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑΣ,Ν΄ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΈΡΕΥΝΑ

24 Ιουν 2017

Γλυκερίνη

                                                   Η «βασίλισσα» της ομορφιάς. Μαγικές συνταγές

Είναι ένα συστατικό που μπορεί να κάνει... θαύματα αν χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών.
Γι' αυτό και κατέχει ξεχωριστή θέση στο χώρο της ομορφιάς.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στα φυσικά υλικά και τις σπιτικές συνταγές προϊόντων περιποίησης.
Η γλυκερίνη είναι μια οργανική ένωση, που αποτελείται κυρίως από άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο και έχει γλυκιά μυρωδιά.
Είναι μη τοξική, υδατοδιαλυτή και έχει υγροσκοπική φύση, χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική για χρήση σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών.
Ορισμένα από αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς και μάλιστα πολύ εύκολα και γρήγορα.

Τονωτικό επιδερμίδας Η γλυκερίνη σε συνδυασμό με ροδόνερο είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για το δέρμα.
 Λειαίνει την επιδερμίδα, αντλώντας νερό στην επιφάνεια του δέρματος και διατηρώντας την υγρασία.

Ενυδάτωση για το ξηρό δέρμα Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε, βαζελίνη και γλυκερίνη σε ένα μικρό δοχείο με καπάκι.

Πριν από τον ύπνο, κάντε απαλά μασάζ στο δέρμα σας και ξεπλύνετε με ένα ήπιο καθαριστικό το πρωί.
Αντιγήρανση Η γλυκερίνη έχει την ικανότητα να διατηρεί την υγρασία, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων.
Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας γλυκερίνη με δέκα κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας.
 Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Αφαίρεση μακιγιάζ
 Η γλυκερίνη χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ, καθώς δεν στεγνώσει το δέρμα και αφήνει μια καταπραϋντική δράση.
 Πάρτε ένα μίγμα γλυκερίνης και νερού σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε το μακιγιάζ σας.
Απαλά χέρια Κρατήστε ένα μπουκάλι γλυκερίνης κοντά νεροχύτη σας. Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, εφαρμόστε μερικές σταγόνες γλυκερίνης ενώ είναι ακόμα βρεγμένα.

Μαλακτικό μαλλιών Η γλυκερίνη λειτουργεί καταπληκτικά ως μαλακτικό, διατηρώντας τα μαλλιά σας λαμπερά και βαθιά ενυδατωμένα. 
Αναμίξτε 1/4 φλιτζανιού φυτική γλυκερίνη, με δύο φλιτζάνια νερό, μισό φλιτζάνι conditioner /και τέσσερις σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.
Εφαρμόστε στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και αφήστε τον να δράσει μέχρι την επόμενη φορά που θα λουστείτε.
 Κατά του φριζαρίσματος Αναμείξτε γλυκερίνη με νερό στην παλάμη του χεριού σας και απλώστε κατά μήκος των μαλλιών σας, χτενίζοντάς τα με το χέρι σας.
 Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο.
Tip. Η γλυκερίνη δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζεται αδιάλυτη στο δέρμα ή τα μαλλιά. Πρέπει πάντα να αραιώνεται είτε με νερό, είτε με ροδόνερο.

www.liveit.gr